Tapahtumat

Kesäpäivät Kuopiossa 2023

Syyskokous ja Minna Canth-seminaari Vaasassa 7.10. ja 8.10 2023

******************************************************************************

Kesäpäivät Minnan Kuopiossa 23.-26.7.2023

__________**************************************************_

Kultti ry:n Vuoden laatulehti -kilpailun tuomarina Markus Leikola


Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n vuoden 2022 laatulehtikilpailun tuomarina toimii toimittaja ja kirjailija Markus Leikola.
 
"Kulttuurilehtien laatu syntyy vankassa yhteistyössä niiden yleisöjen kanssa. Tämä huokuu tänä päivänä yhtä lailla paperilehtien kuin verkkolehtienkin sivuilta. Ja kuten aiemmin, oletan, että tänäkin vuonna tähän yleisösuhteeseen yhdistyy kirkkaimmissa helmissä vankkumaton journalistinen osaaminen syvälliseen sisällölliseen asiantuntemukseen. Ikävää vain, että palkitsemisen arvoisia olisi taatusti enemmän kuin on palkittavaa – mutta juuri tällöin tällainen tuomarointi on pelkkää iloa”, toteaa Leikola tuomarin roolistaan. 
 
Vuoden laatulehti -kilpailu on nyt jo 17 vuoden ikäinen.  Kilpailun tarkoitus on nostaa esiin laadukkaita kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiä sekä muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista yhteiskunnallista keskustelua.
 
Tänä vuonna kilpailuun osallistuu 50 erilaista kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehteä. 

”Sosiaalisen median negatiiviinen mustavalkoisus peittää helposti alleen sen, että on olemassa myös erilaisia värejä ja värisävyjä tuottavia tiedonlähteitä. Median pikaruokamaisen valtavirran rinnalla tarvitaan sellaisia kulinaarisempia sisältöjä, joita juuri kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien tarjonta edustaa. Olen iloinen siitä, että tällä kertaa haarukan tähän pataan heittää toimittaja ja kirjailija Markus Leikola, jolla on vastaansanomattoman vankka kokemus polittisen vaikuttamisen, taiteen ja tieteen sisältöjen tulkitsemisesta. Odotan itsekin todella uteliaana, mitä sattumia juuri hän Kultin keitosta löytää", pohtii Kultti ry:n puheenjohtaja Tuomas Rantanen. 
 
Aiempia Vuoden laatulehti -tittelin voittaneita ovat mm. Musiikintekijä, Animalia ja niin & näin. 
 
Yleisö voi myös äänestää omaa ehdokasta, joihin voi käydä tutustumassa Kultin verkkosivulla 
 
Äänestysaikaa on 23.10.2023 asti.
 
Voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla Kulttilavalla lauantaina 29.10. klo 14. 
 
 
Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry on riippumattoman journalismin äänitorvi ja noin 170 Suomessa ilmestyvän lehden kattojärjestö. Kultti valvoo lehtien etuja sekä tarjoaa niille koulutusta ja markkinointiväyliä.
 
Lisätiedot:
Kultti ry:n puheenjohtaja Tuomas Rantanen, 040 507 7165
Kultti ry:n toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö, 044 210 3445

__________________________________________________________________________

Kirsi Sand kirjoitti Minna -lehden fb:ssa muistiinpanoja koulutuksesta:

Vaikuttava viestintä, mediakentän pirstaloituminen, viestintäkanavien moninaisuus, totuuden seulominen someuutisoinnin värittämästä informaatiosta, iskevän kärjenlöytäminen uutiseen, jotta lukija siihen tarttuu, sidosryhmien tavoittaminen... Näitä ja monia muita kiinnostavia asioita kuultiin tänään 24.9. Suomalaisen Naisliiton viestintäpäivässä Helsingissä. Luennoitsijana oli Päivi Mononen-Mikkilä La Voce Oy :stä. Itse Minna Canth, Lucia Hagman ja Tekla Hultin katselivat meitä Autorankadun kauniin kokoushuomeiston potreteista. Ehkäpä nyökkäsivät hyväksyvästi!
Kiitos antoisasta päivästä!

Tilaisuus pidettiin Aurorankadulla, Liiton huoneistossa. Kuvassa osallistujia. Toisessa kuvassa Päivi Mononen-Mikkilä

 Kuvat otti Jatta Bucht

Kuvassa voi olla 10 henkilöä, istuvat ihmiset ja sisätila

2023

Lokakuu 2023

Minna Canth seminaari 8.10. Vaasassa
Suomalainen Naisliitto ry, Finska Kvinnoförbundet rf:n jäsenyhdistyksille KUTSU SYYSKOKOUKSEEN Suomalainen Naisliitto ry:n, Finska Kvinnoförbundet rf:n syyskokous pidetään lauantaina 7. lokakuuta 2023 kello 13.00 Original Sokos Hotelli Vaakunassa, osoitteessa Rewell 101, Ylätori, 65100 Vaasa. Ilmoittautuminen ja valtakirjojen luovutus alkaa klo 12.30. Virallisia edustajia toivotaan saapumaan paikan päälle ja ilmoittautumaan etukäteen. Ilmoittautuminen vuosikokoukseen 29.9.2023 mennessä Liiton sähköpostiosoitteese en toimisto@suomalainennaisliitto.fi. Kokousta on mahdollista seurata zoomin välityksellä . Zoom-yhteyksiä varten pyydämme ilmoittamaan sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron. Kokouksessa esitellään ja hyväksytään Su omalaisen Naisliiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024 sekä valitaan Liiton puheenjohtaja ja kolme jäsentä kaudeksi 2024–2025 hallituksen erovuoroisten tilalle. Erovuorossa ovat puheenjohtaja Eva Tervonen sekä hallituksen jäsenet Ritva Karinsalo, Raili Ilola ja Marianna Rossi. Raili Ilola sekä Marianna Rossi ovat uudelleen valittavissa. Hallitukseen kuuluvat tällä hetkellä Eva Tervonen puheenjohtajana, Nuppu Rouhiainen varapuheenjohtajan a ja jäseninä Raili Ilola, Vuokko Kangassuo, Ritva Karinsalo, Leena Pohjanloimu, Marianna Rossi ja Marja-Riitta Tervahauta. Kokouksessa käsitell 8;än hallituksen vastaus Oulun pyyntöön selvittää kaksoisjäsenyydestä mahdollisesti aiheutuvat ongelmatilanteet sekä päätetään julkilausuman hyväksymisestä. Syyskokouksessa kuvataan. Kuvia julkaistaan Naisliiton mediakanavilla. Tervetuloa! Helsingissä 14.9.2023 Eva Tervonen   &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;    &nbs p;   Nuppu Rouhiainen puheenjohtaja    ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;      ;   varapuheenjohtaja Liitteet: Syyskokouksen esityslista, säänn& #246;t ja menettelytapajärjestys. Lähetämme myöh emmin hallituksen vastauksen Oulun pyyntöön, ehdotuksen julkilausumasta, toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2024. Pyydämme tulostamaan kokouspaperit mukaanne.
< Syyskuu 2023 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001