Strategia 2021-2024

Suomalainen Naisliitto ry , Finska Kvinnoförbundet rf

SUOMALAISEN NAISLIITON STRATEGIA

VUOSILLE 2021-2024

Suomalainen Naisliitto ry (SNL) Finska Kvinnoförbundet rf on jäsenyhdistystensä keskusjärjestö jonka tehtävänä on edistää sukupuolten tasa-arvoa yhteiskunnan kaikissa rakenteissa.

Verkostoituneen Suomalaisen Naisliiton tehtävänä on edistää naisten ja tyttöjen asemaa, kehittymistä, elinolosuhteita ja selviytymistä. Tehtävänsä toteuttamiseksi Naisliitto tukee jäsenyhdistyksiään käytännön toimien toteutuksessa.

Tavoitteena on, että yhteiskunta mahdollistaa kaikille tasa-arvoisen aseman ja toimeentulon sekä itsensä kehittämisen sukupuolesta riippumatta.

LIITON ARVOT kuvaavat yhteistä näkemystä siitä, mihin uskomme, miten toimimme ja millaista yhteiskuntaa haluamme omalta osaltamme rakentaa yhdessä jäsenyhdistysten ja verkostokumppaneiden kanssa.

·tasa-arvo

·ihmisoikeuksien kunnioittaminen

·moninaisuuden hyväksyminen

·naisten keskinäisen arvostuksen ja tuen vahvistaminen

·itsensä kehittäminen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen arjessa selviytymisen tukena.

VISIO

Tulevaisuuden tahtotila on sukupuolten todellisen tasa-arvon toteutuminen yhteiskunnassa.

MISSIO

Suomalainen Naisliitto jäsenyhdistystensä keskusjärjestönä vaikuttaa elämänkaaren eri vaiheissa olevien naisten aseman edistämiseen ja tasa-arvon toteutumiseen. Liitto tuo rohkeasti esille yhteiskunnallisia epäkohtia ja tukee jäsenyhdistyksiä tasa-arvotyössä.

TAVOITTEET STRATEGIAKAUDELLA

1.Naisten Ääni verkkopalvelu on keskeinen, näkyvä ja kuuluva osa Naisliiton toimintaa.

2.Naisliitto toimii naisjärjestöjen, viranomaisten ja muiden tasa-arvoa edistävien tahojen kanssa verkostoituneena yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämisessä.

3.Naisliitto tunnetaan yhteiskunnallisena vaikuttajana sukupuolten tasa-arvon monipuolisessa edistämisessä yhteiskunnan eri rakenteissa.

4.Naisliiton ja jäsenyhdistysten välinen Me-henki vahvistuu.

 

TOIMENPITEET STRATEGIAKAUDELLA

1.Naisten Ääni verkkopalvelun toiminnan kehittäminen ja laajempi hyödyntäminen yhteistyössä muiden naisjärjestöjen kanssa.

2.Järjestetään kaksi liiton teemaan liittyvää Minna Canth –seminaaria. Järjestetään säännöllisesti liiton hallituksen ja yhdistysten aktiivijäsenten strategiaan ja teemaan liittyviä keskustelutilaisuuksia, joissa päivitetään strategian ja teeman toteuttamista.

3.Toteutetaan ”yhteiskunnallisella vaikuttamisella tasa-arvoon” tavoitetta osallistumalla aktiivisesti NJKL:n toimintaan, vuoroin saaden ja antaen tukea muiden järjestöjen aloitteille.

4.Kehitetään liiton viestintää, talousosaamista ja etäpalveluja.

5.Tuetaan jäsenyhdistysten tasa-arvotoimintaa myös taloudellisesti.

RESURSSIT TOIMENPITEIDEN TOTEUTTAMISEKSI

Suomalainen Naisliitto on vakavarainen naisjärjestö. Strategiakaudella vahvistetaan jäsenyhdistysten talousosaamista. Taloudenhoitoa ja varojen käyttöä ohjaa taloussääntö.

Toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön hallituksessa, toimikunnissa ja työryhmissä. Liiton tarvitsemat hallintopalvelut toteutetaan ostopalveluna.

Naisliiton toiminta on suunnitelmallista. Se perustuu ajantasaiseen vuosittaiseen toiminta- ja taloussuunnitelmaan.

 
< Huhtikuu 2024 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405