Tapahtumat

Kesäpäivät Kuopiossa 2023
__________**************************************************_

Kultti ry:n Vuoden laatulehti -kilpailun tuomarina Markus Leikola


Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n vuoden 2022 laatulehtikilpailun tuomarina toimii toimittaja ja kirjailija Markus Leikola.
 
"Kulttuurilehtien laatu syntyy vankassa yhteistyössä niiden yleisöjen kanssa. Tämä huokuu tänä päivänä yhtä lailla paperilehtien kuin verkkolehtienkin sivuilta. Ja kuten aiemmin, oletan, että tänäkin vuonna tähän yleisösuhteeseen yhdistyy kirkkaimmissa helmissä vankkumaton journalistinen osaaminen syvälliseen sisällölliseen asiantuntemukseen. Ikävää vain, että palkitsemisen arvoisia olisi taatusti enemmän kuin on palkittavaa – mutta juuri tällöin tällainen tuomarointi on pelkkää iloa”, toteaa Leikola tuomarin roolistaan. 
 
Vuoden laatulehti -kilpailu on nyt jo 17 vuoden ikäinen.  Kilpailun tarkoitus on nostaa esiin laadukkaita kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtiä sekä muistuttaa niiden merkityksestä osana suomalaista yhteiskunnallista keskustelua.
 
Tänä vuonna kilpailuun osallistuu 50 erilaista kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehteä. 

”Sosiaalisen median negatiiviinen mustavalkoisus peittää helposti alleen sen, että on olemassa myös erilaisia värejä ja värisävyjä tuottavia tiedonlähteitä. Median pikaruokamaisen valtavirran rinnalla tarvitaan sellaisia kulinaarisempia sisältöjä, joita juuri kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien tarjonta edustaa. Olen iloinen siitä, että tällä kertaa haarukan tähän pataan heittää toimittaja ja kirjailija Markus Leikola, jolla on vastaansanomattoman vankka kokemus polittisen vaikuttamisen, taiteen ja tieteen sisältöjen tulkitsemisesta. Odotan itsekin todella uteliaana, mitä sattumia juuri hän Kultin keitosta löytää", pohtii Kultti ry:n puheenjohtaja Tuomas Rantanen. 
 
Aiempia Vuoden laatulehti -tittelin voittaneita ovat mm. Musiikintekijä, Animalia ja niin & näin. 
 
Yleisö voi myös äänestää omaa ehdokasta, joihin voi käydä tutustumassa Kultin verkkosivulla 
 
Äänestysaikaa on 23.10.2023 asti.
 
Voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla Kulttilavalla lauantaina 29.10. klo 14. 
 
 
Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry on riippumattoman journalismin äänitorvi ja noin 170 Suomessa ilmestyvän lehden kattojärjestö. Kultti valvoo lehtien etuja sekä tarjoaa niille koulutusta ja markkinointiväyliä.
 
Lisätiedot:
Kultti ry:n puheenjohtaja Tuomas Rantanen, 040 507 7165
Kultti ry:n toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö, 044 210 3445

__________________________________________________________________________

Kirsi Sand kirjoitti Minna -lehden fb:ssa muistiinpanoja koulutuksesta:

Vaikuttava viestintä, mediakentän pirstaloituminen, viestintäkanavien moninaisuus, totuuden seulominen someuutisoinnin värittämästä informaatiosta, iskevän kärjenlöytäminen uutiseen, jotta lukija siihen tarttuu, sidosryhmien tavoittaminen... Näitä ja monia muita kiinnostavia asioita kuultiin tänään 24.9. Suomalaisen Naisliiton viestintäpäivässä Helsingissä. Luennoitsijana oli Päivi Mononen-Mikkilä La Voce Oy :stä. Itse Minna Canth, Lucia Hagman ja Tekla Hultin katselivat meitä Autorankadun kauniin kokoushuomeiston potreteista. Ehkäpä nyökkäsivät hyväksyvästi!
Kiitos antoisasta päivästä!

Tilaisuus pidettiin Aurorankadulla, Liiton huoneistossa. Kuvassa osallistujia. Toisessa kuvassa Päivi Mononen-Mikkilä

 Kuvat otti Jatta Bucht

Kuvassa voi olla 10 henkilöä, istuvat ihmiset ja sisätila

2023

Toukokuu 2023

SANKTA LUCINA – 170 VUOTTA TULISIELUISTA NAISASIAVAIKUTTAMISTA.
< Toukokuu 2023 >
Ma Ti Ke To Pe La Su
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304